Hoe kan mijn identiteit, nagebootst worden met AI?

In dit tijdperk van digitale innovatie heeft AI een onmiskenbare impact gehad op verschillende aspecten van ons leven, zowel positief als negatief. Een van de duistere kanten van deze technologie is de mogelijkheid om identiteiten te vervalsen, wat kan leiden tot ernstige gevolgen voor individuen en organisaties.

hero banner

Hoe Wordt het Gedaan?

Het proces begint met het verzamelen van voldoende bronmateriaal. Dit kan bestaan uit audioclips van telefoongesprekken, interviews, podcasts of openbaar beschikbaar geluidsmateriaal voor stemreproductie. Voor gezichtsreproductie zijn foto's en video's nodig, bijvoorbeeld van sociale media of andere openbare bronnen.

Disclaimer: Deze video is gemaakt met het oog op bewustwording en educatie met betrekking tot het gevaar van identiteitsfraude door middel van kunstmatige intelligentie (AI). De gebruikte gezichten en stemmen van bekende politici zijn puur ter illustratie en zijn niet bedoeld om de werkelijke opvattingen, standpunten of uitspraken van de betreffende personen weer te geven. Wij erkennen en respecteren de rechten van individuen op hun eigen afbeelding, stem en privacy. Indien er desondanks bezwaren zijn tegen het gebruik van bepaald materiaal in deze video, verzoeken wij om onmiddellijke contact met ons op te nemen via zeglalanl@gmail.com Deze video is niet bedoeld om inbreuk te maken op auteursrechten, portretrechten of andere rechten, en alle rechten op het gebruikte materiaal behoren toe aan hun respectievelijke eigenaars.

AI fraude

Identiteitsfraude met AI

 • Custom Icon

  Diepgaand Leren

  Met behulp van AI-technologie kunnen fraudeurs de stem van een persoon nabootsen. Ze kunnen bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren die de stem van iemand anders imiteren, waardoor ze toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie.

 • Custom Icon

  Reproductie

  Met geavanceerde AI kunnen gezichten in foto's en video's worden gegenereerd of bewerkt om de indruk te wekken dat iemand aanwezig is op een locatie waar ze nooit zijn geweest of door het creëren van belastend materiaal zoals naaktbeelden of gewelddadige boodschappen.

Gevolgen

De Gevolgen van Identiteitsfraude met AI

  Bescherm jezelf met lala

  De Gevolgen van Identiteitsfraude

  Identiteitsfraude met AI kan verwoestende gevolgen hebben. Slachtoffers kunnen financiële schade oplopen, hun reputatie verliezen en zelfs betrokken raken bij illegale activiteiten zonder hun medeweten. Organisaties kunnen aanzienlijke schade oplopen, variërend van financiële verliezen tot verlies van vertrouwen bij klanten.

  Bescherm jezelf met lala

  Bescherm jezelf met lala

  LALA is een slim en eenvoudig concept dat ontworpen is om u te helpen verifiëren of degene waarmee u telefoneert, of het nu een vriend, familielid, collega of zelfs een onbekende is, echt degene is die zij beweren te zijn. Met de opmars van deepfake-technologie en AI-identiteitsfraude is het belangrijker dan ooit om veilig te communiceren. Benader je directe omgeving: Ga in gesprek met bijvoorbeeld familie, vrienden en collega’s.

  Bescherm jezelf met lala

  Onze Missie met lala

  In een wereld waar fraudeurs steeds geavanceerdere methoden gebruiken om zich voor te doen als anderen, is het essentieel om waakzaam te zijn. LALA biedt een eenvoudige, maar effectieve manier om uw veiligheid te waarborgen. Het zorgt ervoor dat u gemoedsrust heeft tijdens uw gesprekken en dat uw identiteit beschermd blijft.